pondělí 18. dubna 2022

Mýtus o vzestupu (a karmě)

 

úryvek:

Ve svém jádru je vzestup poznáním, že jsme více než jen fyzické tělo a že naše vědomí je mnohavrstvý vnímatel, který je odlišný od těla a který může vzestoupit do nefyzických dimenzí. Tento vzestup není nutně posmrtná zkušenost nebo proces, ale může začít, kdykoliv je jedinec probuzen nebo aktivován.

Tato víra sahá zpět do velmi daleké doby. S konceptem vzestupu souvisí také Prvotní hřích spolu s vykoupením. “Padli” jsme do fyzického těla, do hříchu, do temnoty, do nevědomosti a jsme vykoupeni nějakou formou milosti - Kristem, Bohem, Duchem atp. Milost vykoupení je aktivací, probuzením nebo znovuzrozením. Při následování této aktivace jsme si stanovili směr k duchovním destinacím vyšších vibrací, čistšímu stavu a stavu lásky a harmonie.

To vše zní dobře, než si uvědomíte, že cíl je sobecký a je založen na opuštění. Je sobecký, protože se zaměřujete na své vlastní sobecké cíle a ne na celek. Je to opuštění, protože toužíte opustit lidské úrovně země za účelem zkoumání vyšších sfér nebe. Opouštíte zemi ve prospěch nebe. Nekritizuji tuto orientaci. Pouze na tuto skutečnost poukazuji.




více k přečtení či poslechu v sekci "Články z blogu na WingMakers"